Excursii din Sibiu Tur de oraș Via Transilvanica Drumeție la stână Drumeții montane

Tur al Sibiului cu un ghid local

Descoperiți Sibiul și imprejurimile într-o excursie de neuitat

Descrierea turului

Dacă zidurile Orașului Vechi din Sibiu ar putea vorbi, nu ați fi avut niciodată nevoie de un ghid. Dar, întrucât sunt întotdeauna tăcute, este o o plăcere pentru mine să împărtășesc cu voi istoria din spatele fiecărei clădiri, stradă, turn sau colț al Sibiului care are ceva de arătat ochilor curioși ai vizitatorului.

În timpul turului ghidat, vă voi conduce pașii pe străzile pietruite, de la zidurile medievale ale cetății Sibiului, către piețele centrale înconjurate de clădiri istorice; de la Catedrală Ortodoxă, copie a Hagiei Sofia, la solemna Biserică luterană, de la legendele Podului Minciunilor la poveștile uimitoare ale breslelor medievale. Turul va fi și un bun prilej pentru a afla mai multe despre aspectele istorice, geografice, economice sau culturale ale Sibiului, în special, sau Transilvania și România, în general.

Dar acest tur al Sibiului poate fi mai mult decât atât. Dacă doriți, acest tur poate fi ca și cum ai face o plimbare cu un vechi prieten în noul său oraș. Putem extinde turul orașului cu o plimbare cu microbuzul în împrejurimile Sibiului. Putem merge la Muzeul Astra, în Mărginime sau pe Transfăgărășan. Variante sunt multe, rămâne doar să alegem.

Lăsați un mesaj:

programul turului Sibului

1. Catedrala Orthodoxă

2. Catedrala Lutherană

3. Podul Minciunilor

4. Piața Mică

5. Turnul Sfatului

6. Piața Mare

7. Strada Arhivelor

8. Turnul Gros

9. Zidurile medievale


Între 1.5 și 2.5 h, în funcție de cât de mult zabovim la fiecare obiectiv.
Depinde de dimensiunea grupului. Prețul pornește de la 30 de lei de persoană pentru un grup de 8 persoane. Pentru o ofertă personalizată, nu ezitați să mă contactați pe mail, telefon, WhattsUp sau Facebook, răspundem foarte rapid :)
După încheierea turului, putem vizita Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra sau Muzeul în aer liber, cea mai mare expoziție etnografică în aer liber din Europa. Sau putem merge în satele tradiționale din Mărginea Sibiului, unde putem întâlni meșteri locali care practică meșteșuguri străvechi. Putem lua masa la o gospodărie locală, degustând faimoasa brânză Sibiu pe o bucată de pâine proaspătă de la cuptor, însoțită de un pahar de palincă de casă. Pentru mai multe detalii și opțiuni, vă rugăm să ne contactași sau să vizitați site-ul nostru Romania Guided Tours.
Zâmbete, povești interesante și multă bună dispoziție.
Taxe de intrare la obiective (daca doriți să le vizităm, în mod normal este un tur de oraș fără intrări la muzee).
Ușoară. Va fi nevoie să urcăm scări.

Excursii cu plecare din Sibiu

Excursiile noastre sunt private, adresate unui grup mic de turiști, pentru a respecta regulile de protecție sanitară. Transportul este asigurat de microbuz de 8+1 locuri, dotat cu aer condiționat automat. În cazul în care grupul este mai mare, putem închiria microbuz de 19 locuri. Excursiile sunt organizate doar la cerere și pot fi adaptate în funcție de fiecare solicitare în parte. Vă invităm să găsiți mai jos lista cu excursiile de o zi din Sibiu pe care le organizăm în mod curent. Pentru mai multe variante, vă rugăm să consultați și pagina agenției noastre de turism
Prețul excusiilor de o zi din Sibiu pornește de la 90 de lei de persoană, pentru un grup de 8 persoane, și se modifică în funcție de dimensiunea grupului și traseul excursiei. Pentru o ofertă personalizată, vă rugăm să ne contactați.


Excursie în Mărginimea Sibiului

Excursia în Mărginimea Sibiului ne va purta prin satele de păstori de la poalele munților Cindrel. Vom pleca din Sibiu, și după o jumătate de oră vom ajunge în Rășinari. Acolo vom putea urca pe un mic deal pentru admira o panoramă superbă asupra satului, ne vom plimba pe ulițele înguste până la piața centrală. Aacolo, vom admira pictura exterioară a bisercii și vom afla mai multe despre istoria satului. La cerere, putem vizita casa memoriala Octavian Goga.
Din Rășinari vom traversa Poplaca, nu înainte de a ne opri pentru o priveliste deosebită asupra ambelor sate. Ajunși în Sibiel, vom vizita muzeul Icoanelor pe Sticlă, unic în tară și vom afla povestea fondatorului acestuia, părintele Zoasim Oancea.
Din Sibiel ne vom îndrepta spre acoperișul Mărginimii, spre Jina și Poplaca, nu înainte de a trece prin Săliște, Tilișca și Rod. În Tilișca, dacă doriți, putem vizita ruinele cetății dacice, iar în Săliște, pentru amatori, putem vizita fabrica de bere artizanală. În Poiana Sibiului vom putea admira o panoramă excelentă asupra Podișului Transilvaniei, iar în zilele senine, putem vedea crestele munților Apuseni și chiar a Carpaților Orientali.
Ajunși în Jina, vom vizita Muzeul Pastoral și în funcție de vreme, putem avea o scurtă plimbare pe ulițele comunei, până la dealurile din împrejurimi. Masa de prânz poate fi sub forma unui picnic (ne putem ocupa noi de organizare cu tot ce trebuie) sau putem servi un prânz gătit de o gospodină din Mărginime. Nu va lipsi cu siguranță vestita telemea de Sibiu și un pahar de pălincă. Album foto


Excursie pe Transfăgărășan, Castelul de lut, Sâmbata de Sus și vâltorile de la Lisa

Această excursie ne va purta la poatele și pe Munții Făgăraș. Vom porni din Sibiu și după o oră de condus vom ajunge în Porumbacul de Sus, la poalele munților unde vom vizita un castel de poveste: Castelul de Lut. Castel este mult spus, deoarece structura din lemn și argilă este de mici dimensiuni, dar cu siguranță, mintea se va duce în zona basmelor, după ce vom vizita locul. După Castelul de Lut, vom merge pe Transfăgărășan, pe care-l vom traversa până la Cascada Capra. Ne vom opri de nenumarate ori pentru poze și porții de aer tare de munte, iar la Bâlea Lac, vom avea pauză mai lungă, unde putem servi o cafea, sau vom face o mică plimbare în jurul lacului.
După ce vom coborî de pe Transfăgărășan, vom merge la Lisa, unde vom vizita ansamblul de vâltori, adevrate mașini de spălat arhaice, care în continuare sunt folosite la prelucrarea lânii sau pentru spălatul covoarelor tradiționale. Din Lisa, vom merge la Sâmbata de Sus, unde vom vizita ansamblul brâncovenesc al mânăstirii. Ne vom întoarce la Sibiu spre seară, după puțin peste o oră de condus. Masa de prânz poate fi sub forma unui picnic (ne putem ocupa noi de organizare cu tot ce trebuie) sau putem servi un prânz la o pensiune din zonă. Album foto


Excursie din Sibiu la Sighișoara și bisericile fortificate

Pornim de la Sibiu și ne îndreptăm spre Biertan, un sat săsesc ascuns printre dealurile platoului Transilvaniei. Odată ajunși acolo, vom vizita biserica fortificată, unde veți afla din ghid poveștile despre închisoarea cuplurilor care doreau să divorțeze, lacătul de pe ușa sacristiei sau cele de pe turnul cu slănină. De la Biertan ne vom îndrepta spre Sighișoara, unde vom pune deoparte suficient timp pentru a explora fiecare zgomot și râșnirea cetății. Din Sighișoara ne vom îndrepta spre Mediaș, unde vom face un tur ghidat în centrul vechi, inclusiv o vizită la biserica fortificată. Pentru iubitorii de delicii culinare, putem organiza un picnic la fermă sau un prânz gătit acasă într-un sat saxon, pe drum. Prânzul poate fi însoțit de o degustare de vinuri locale. Dacă doriți, excursia poate fi extinsă și la alte biserici fortificate, cum ar fi cea din Mălâncrav, Valea Viilor sau Moșna. Album foto


Excursie din Sibiu la Castelul Corvinilor și Sarmisegetuza

Este o excursie dedicată celor care doresc să descopere câteva pagini din istoria țării noastre. Vom vizita împreună Castelul Corvinilor, construit de Ioan (Iancu) din Hunedoara, pentru a fi reședința acestuia și familiei sale. În timpul turului ghidat vom afla mai multe despre figura marelui comandant de oști și legendele legate de castelul construit în secolul al XV-lea. Apoi vom merge la Sarmisegetuza Regia, vechea capitală a Daciei, ascunsă adânc în munții Orăștiei. Vom discuta despre religia dacică, despre luptele cu romanii și despre misterele care înconjoară locul sacru.
Dacă timpul permite și sunteți interesat, putem extinde călătoria cu un tur al orașului în Alba Carolina, pentru o lecție cuprinzătoare despre istoria României, Alba Iulia care acoperind atât perioada antică (prin tabăra romană din Apullum), perioada medievală (prin cetatea medievală), perioada principatului Transilvaniei, administrația Habsburgică cât și perioada modernă (momentul Unirii).
Pranzul poate lua forma unui picnic pe malul râului care duce spre Sarmisegetuza, sau ne putem opri la unele dintre restaurantele din jurul Castelului Corvin sau în Alba Iulia. Album foto


Ghid de turism, ghid montan si agenție de turism din Sibiu

ghid de turism cu licență
Florin

Ghidul de turism și ghid montan - Florin

De ce am devenit ghid de turism? Nu a fost vorba doar despre bani. Este vorba de a fi fericit practicând meseria de care sunt pasionat . Am venit în Sibiu in 2001 la studii. De atunci m-am îndrăgostit iremediabil de oraș și de Transilvania în general. Fiecare plimbare pe care am făcut-o în orașele și satele Transilvaniei a fost o imersiune în istoria lor bogată, iar asta m-a făcut să învăț din ce în ce mai multe despre oameni, poveștile lor și faptele din spatele lor. Cu o experiență în finanțe-bănci, am vrut să-mi combin pasiunile și hobby-urile (care orbitează în jurul istoriei, bucătăriei, naturii) într-o profesie. Așadar, am devenit ghid de turism autorizat, după absolvirea cursului de ghizi de turism in 2012. Ceea ce a fost inițial un hobby, s-a transformat într-un loc de muncă secundar și, încet-încet, a devenit principala mea ocupație. Recent, am devenit și ghid montan autorizat de Ministerul Turismului, pentru a transforma în profesie o alta pasiune de-a mea: muntele.
Ghid de turism sau ghid turistic? Cum vrei să superi un ghid? Il numești ghid turistic. :) Pentru ca da, există o mare diferență între un ghid de turism și un ghid turistic.
Ghidul de turism este un om, în carne și oase, ce a urmat o școală de ghizi și deție un ecuson de ghid. Ghidul turistic este o carte, o broșură ce oferă informții despre o anumită destinație. Deși par identici, termenii sunt totuși diferiți, iar un ghid de turism are și el mândria lui :)

Recenzii
Recenzii Tripadvisor Sibiu

De ce să apelați la noi

Puteți să vă faceți o idee despre noi, citind recenziile de pe Tripadvisor pe care le-am primit în ultimii ani. De asemenea, puteți să ne urmăriți pe Facebook, Instagram sau Twiter, pentru a fi la curent cu ce ne mai ocupăm în ultima perioadă. Nu în ultimul rând, puteți să aflați mai multe despre noi direct, fie prin formularul de contact , fie prin email (florin@sibiutourguide.com), fie la telefon, fie pe WhatsApp la 0740205877.

Agenție de turism
agentie de turism

Agenția de turism - Romania Guided Tours

Primul pas a fost licența de ghid de turism. După câțiva ani, a urmat următorul pas, agenția de turism. A fost momentul când am renunțat la fostul job și mi-am dedicat tot timpul și pasiunea în dezvoltarea unei mici agenții de turism. Nu suntem agenție de turism clasică, în sensul că vindem vacanțe în Grecia sau Turcia (deși avem licență și o putem face). Noi organizăm propriile noastre pachete, pe care le vindem direct oaspeților noștri. Fie că e vorba de un simplu tur de Sibiu, o excursie de o zi lângă Sibiu sau un pachet all-inclusive de 2 săptămâni, cu transport, ghidaj și cazare în Transilvania, Maramureș și Bucovina, totul este organizat de noi. Deținem și microbuz turistic, nou, cu licență de transport. Microbuzul are 9 locuri, este dotat cu aer condiționat automat individual pe fiecare banchetă în parte și are suficient loc de bagaje în spate (fiind varianta long).

Valori
ghid turistic sibiu

Valorile după care ne ghidăm:

Ameliorare continuă: Fără prea multe vorbe, încercăm permanent să devenim din BUNI ÎN MAI BUNI.
Bun simț: Facem tot posibilul să oferim cea mai bună experiență de client. Dar dincolo de asta (deoarece ”customer experience” sună prea formal) toate activitățile noastre sunt conduse de bunul simț; iar acesta, din punctul nostru de vedere, ar trebui să fie punctul de plecare pentru orice interacțiune umană.
Empatie: oaspeții noștri sunt foarte diferiți; încercăm să ne adaptăm conduita în funcție de cultura, personalitatea și țara de origine a acestora. Și acest lucru ar fi imposibil fără doza necesară de empatie, pe care ar trebui să o aibă fiecare ființă umană.
Toleranță și echilibru: am menționat deja că oaspeții noștri sunt foarte diferiți. Respectăm toate convingerile și practicile vizitatorilor noștri, atât timp cât nu sunt radicale și dăunătoare altora..