Drumeție în munții Sibiului cu oprire la colibele păstorilor

Excursie în natură în Mărginimea Sibiului cu degustare de produse de la stână

Despre excursie

Vă invităm la o excursie în natură, pe urmele păstorilor care își poartă turmele de oi prin munții de lângă Sibiu. Este o drumeție care se adresează tuturor iubitorilor de mișcare în natură, indiferent de condiția fizică. În funcție de experința dvs pe munte, putem ajusta itinerariul, astfel încât urcarea pe munte să posibilă pentru fiecare dintre dvs. Astfel, putem avea o drumeție ușoara de câțiva kilometri, cu o diferență de nivel de 250 m, sau putem alege un traseu mai lung, de 12 kilometri, cu o diferență de nivel de 800 m. sau un traseu intermediar, cu o diferență de nivel de 400 de metri si 7 kilometri distanță.

Despre variantele de traseu

Traseul lung: diferență de altitudine - 800 metri, distanță - 12 km

Pornim din comuna Rau Sadului, si începem să urcăm ușor pe un drum de țară. După câteva zeci de minute părăsim drumul și urcăm în zig-zag prin pădure, până ajungem într-o poiană unde întânim prima colibă. (Construcți din lemn și uneori piatră unde locuitorii din satele Mărginimii locuiesc vară, pentru a fi mai aproape de locurile de pășunat ale animalelor.) Facem o scurtă pauză pentru a admira peisajul care se deschide în fata noastră si apoi continuăm urcarea pe lângă alte colibe până ajungem pe culmea muntelui unde își pasc pastorii oile vara. După încă un urcuș ușor pe pășunea alpină, ajungem in vârful muntelui, de unde putem admira o superba panorama ce se deschide la 360 de grade: vedem culmile ascuțite ale Făgărașilor, apoi impunătorul vârf Prajba din munții Lotrului, către vest Vârful Cindrel, iar către nord, celelalte culmi ale munților Sibiului, cu Podișul Transilvaniei în depărtare. Coborâm înapoi spre sat, pe o muchie a muntelui, printre colibe, undele abandonate, unele folosite în continuare de păstori. Ne vom opri la una din colibe, chiar deasupra satului, unde își ține oile din septembrie până în mai păstorul la care ne vom opri pentru o gustare tradițională de la stână. După gustare, ne continuăm drumul pe potecă până în sat.

Traseul mediu: diferență de altitudine - 400 metri, distanță - 7 km,

Pornim din sat pe un drum de țară ce urcă ușor pe valea unui mic râu, urmând ca apoi să începem o urcare mai abruptă, în mici serpentine, tot pe drum de țară, spre colibele păstorilor din sat. Ajunși pe plai, ne vom opri pentru o scurtă pauză pentru a admira peisajul, iar apoi începem coborârea către coliba păstorului unde vom avea prânzul ciobănesc.

Traseul ușor: diferență de altitudine - 250 metri, distanță - 4 km,

În cea mai scurtă varianta vom urca pe poteca pe care urcă zilnic păstorul nostru la coliba unde își ține oile când se întorc din transumanță. Deși scurt, traseul presupune totuși o urcare abruptă pe poteca ce șerpuiește prin fânețe. Dupa ce vom servi gustarea, ne vom întoarce pe același traseu în sat.


Echipament necesar:

  • Ghete de drumeție ce acoperă glezna, preferat impermeabile. Vremea la munte e schimbatoare, iar ploaia poate apărea din senin.

  • Pelerină de ploaie sau jacheta impermeabilă.

  • Pălărie, șapcă, sau buff pentru a feri capul de razele soarelui

  • Bețe de drumeție, pentru a vă ajuta la urcarea și coborârea pe potecă (vi le putem împrumuta pe ale noastre)

  • Un rucsac ușor (de asemenea vi-l putem împrumuta noi) pentru a căra apă, fructe sau batoane energizante, plus un tricou de schimb

  • Tricou sau bluză de corp din material sintetic sau din lână merinos

  • Rezervă aici:


Între 4 și 8 ore, în funcție de traseul ales
Tot timpul anului.
Depinde de numărul de oaspeți în grup. Pentru o ofertă personalizată, vă rugăm să ne contactați.
Aceste drumeții poate face parte dintr-o călătorie mai lungă în România sau Transilvania. Pentru mai multe opțiuni, vă rugăm să ne contactați. .
Ghidaj, transport și masă la colibă.
Asigurări de călătorie și alte cheltuieli de călătorie nemenționate aici.
Această excursie se adresează persoanelor cu o condiție fizică cel puțin medie. Vom urca pe poteci de munte, vom asuda și ne ve crește ritmul cardiac. Vă rugăm să ne anunțați dinainte dacă suferiți de afecțiuni care vă impiedică să efectuați activitate fizică intensă.
Specific pentru drumeții. Încălțăminte corespunzătoare, pantaloni și cămăși confortabile. Veți avea nevoie de o pălărie și o haină de ploaie. Sunt necesare și bastoane de drumeție.

©2013 - 2021 Sibiu Tour Guide | Oak Tree Travel